nůž Chef / Gyuto 240 mm Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal

Kód: 151410/2JS
4 999 Kč
Skladem (>5 ks)
Nůž Gyuto/Chef & Hokiyama Tosa-Ichi white Octagonal & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské oceli AOGAMI SUPER & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž šéfkuchaře Gyuto/Chef Hokiyama Tosa-Ichi White Octagonal


Extrémně ostrý japonský nůž Gyuto/Chef z japonské oceli AOGAMI SUPER s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Gyuto je japonský kuchyňský nůž, který je oblíbený pro svou všestrannost a široké spektrum použití. Je to špičatý nůž s rovným ostřím a dlouhou čepelí, který je často používán na krájení, drcení, plátkování a důkladné sekání masa, ryb, ovoce a zeleniny. Jedna z hlavních charakteristik gyuto nože je jeho univerzálnost. Gyuto je ideální pro různé kuchyňské úkoly, jako je krájení masa na kosti, filování ryb, sekaní bylinek, nebo rozseknutí tvrdé zeleniny. Gyuto má obvykle dlouhou a štíhlou čepel, která umožňuje precizní práci a umožňuje kuchařům dosahovat vysoce kvalitních výsledků. Typická délka čepele gyuto nože se pohybuje mezi 20 až 30 cm, s průměrnou délkou kolem 24 cm. Některé gyuto nože mají i delší čepele, což je vhodné pro profesionální kuchaře nebo ty, kteří preferují větší čepel pro řezání velkých kusů potravin. Celkově je gyuto nůž vysoce ceněný pro svou univerzálnost, kvalitu a výkon. Je oblíbeným nástrojem mezi profesionálními kuchaři i domácími kuchaři, kteří ocení jeho schopnost zvládnout různé úkoly ve kuchyni s precizností a lehkostí.

.

Parametry nože:

Celková délka: 405 mm
Délka ostří:
245 mm
Délka rukojeti: 145 mm
Hmotnost: 160 g

.

Ocel Aogami Super je extrémně bohatá na obsah uhlíku, který přímo ovlivňuje tvrdost čepele. Obsahuje také 0,4 % vanadu, který dodává oceli větší houževnatost. Ocel Aogami Super je hodnocena jako nejmodernější uhlíková ocel na trhu. Ocel s vysokým obsahem uhlíku vyžaduje větší údržbu, protože se na ní rychle vytváří ochranná patina, a pokud není po každém použití otřena a vysušena, dochází k tvorbě patiny (rzi). Hokiyama však tento problém vyřešila a trochu nám údržbu usnadnila. Dvě vnější vrstvy z měkčí oceli SUS405 jsou odolné proti korozi. Jádro z oceli Aogami Super je na samém okraji stále odhalené (viditelná, zakřivená linie na spodní straně čepele představuje hranici mezi jádrem a vnějšími ocelemi). Tvrdost oceli Aogami Super se pohybuje kolem 63 HRC. Jedná se o extrémně tvrdou ocel, což znamená, že si i přes intenzivní používání dlouho zachovává vysokou ostrost. Díky vysokému obsahu uhlíku se navíc nůž velmi snadno brousí.

Hokiyama se tímto nožem snažila navázat na tradice japonských nožů. Na střenku nože připevnili rukojeť z magnóliového dřeva, která je opatřena objímkou z buvolího rohu. Magnolie je pro své antiseptické vlastnosti skvělou volbou pro rukojeť, ale protože se jedná o měkké dřevo, poměrně rychle se zabarví, takže doporučujeme držet rukojeť čistýma rukama. Rukojeť má osmihranný (octagonový) tvar, takže ji mohou používat jak leváci, tak praváci.


.

Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Japonsku


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.



.

Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hokiyama Japan
Typ Nože: Nůž šéfkuchaře (Gyuto)
Stav: new

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz