SANTOKU

Santoku jsou nejpopulárnější nože používané v Japonsku.

Santoku doslova znamená "tři ctnosti", což značí, že se tyto nože hodí pro krájení většiny surovin - maso, ryby, zelenina i ovoce. Jejich historie není nijak dlouhá, vznik tohoto typu nože se datuje do čtyřicátých let minulého století a vznikl křížením tradičního japonského nože Nakiri a nožem šéfkuchaře západního stylu.

Spodní část čepele je téměř rovná a proto dobře dosedá na krájecí desku, přesto se s ním dobře krájí i tzv. "na houpačku" díky části čepele u špičky, která se mírně stáčí. Díky poměrně vysoké čepeli se dobře vodí po kloubech ruky, která drží krájenou surovinu a rovněž pomáhá při ostrých čistých řezech.

Tradiční délka čepele je 165mm, ale samozřejmě existují jak delší tak i kratší velikosti.

Správný výběr krájecí desky vám prodlouží životnost ostří nože.

Tyto nože, stejně jako další vám profesionálně nabrousíme na našich brusírnách.

Chcete nůž darovat? Využijte naší službu laserového gravírování a získejte tak jedinečný dárek s osobním charakterem.

Nejprodávanější

Řazení produktů

1 položek celkem

Výpis produktů

s
2 249 Kč

Santoku SOK Cocobolo White Damascus – univerzální japonský nůž z 10CR15COMOV oceli, 66vrstvého bílého damašku a luxusní rukojetí z cocobola.

Kód: DSK-BJSA7

Ovládací prvky výpisu

1 položek celkem

SANTOKU サントク - to je jistota při každodenním používání, skvělé, čisté řezy, díky kterým bude vaše krájení a vaření z dobře nakrájených surovin radostí každý den.

Nezapomeňte na bezpečné uložení, například na magnetickém stojánku, který může být pěknou dekorací vaší kuchyně a umožní mít vaše nože hned po ruce.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz