Damaškový nůž Kiritsuke Bunka 270 mm Dellinger Octagonal Full Damascus

Kód: XZ-K270
4 499 Kč
Skladem (1 ks)

Dlouhý plátkovací kuchařský nůž Kiritsuke Bunka ze série Dellinger Octagonal Full Damascus s damaškovou čepelí tvořenou 110 vrstvami dvou nerezových ocelí 10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV, HRC 60 +/-. Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického dřeva Desert Iron Wood a bůvolího rohu s mosaznými přechody. Tento nůž je určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. Jedná se o jednostranně broušený nůž, určený pro držení v pravé ruce. Délka ostří 270 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchařský plátkovací damaškový nůž Kiritsuke/Bunka ze série Octagonal Full Damascus

Kuchyňský nůž Kiritsuke Bunka má velmi ostrou čepel tvořenou 110 vrstvami dvou tvrdých nerezových a prokovaných ocelí 10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV. Čepel tohoto nože prochází kalením ve velmi přesných vakuových pecích (vacuum heat treatment). Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Tento dlouhý krájecí nůž je broušený jen z jedné strany. Nůž je určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. S tímto nožem snadno nakrájíte velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Bunka je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských typů nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Preciznost a nové technologie činí tento nůž z damaškové oceli jedinečným a nenapodobitelným.

Tento nůž je určený pro držení v pravé ruce. Jedná se o jednostranně broušený nůž.

Parametry nože:

Celková délka: 430 mm
Délka ostří: 270 mm
Délka rukojeti: 160 mm
Hmotnost: 249 g

Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického dřeva Desert Iron Wood a bůvolího rohu s mosaznými přechody. Je vždy pečlivě ručně leštěná a ergonomicky tvarovaná. Ideálně navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.

#ShowMore#

Doporučení a údržba

  • Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Ručně omyjte a ihned osušte.
  • Nepoužívejte nůž jako páčidlo a neohýbejte jej.
  • Nepoužívejte nůž na zmražené nebo extrémně tvrdé potraviny – může dojít k ulomení ostří.
  • Chraňte ostří před pádem nebo nárazem.
  • Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, potřete jej olejem a zabalte do hadříku.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo mimo dosah dětí.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostření doporučujeme diamantové a vodní brusné kameny. Pokud si nejste jisti postupem, obraťte se na nás – vaše nože nabrousíme profesionálně. Pořádáme také pravidelné kurzy broušení nožů.

Čištění kuchyňského nože:

Částečky agresivních látek mohou způsobit skvrny podobné rzi. Nejde o korozi nože, ale o zbytky na povrchu. Po použití proto nůž vždy omyjte a potřete olejem.

Vostrá záruka!

Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes! Udržujte své nože neustále ostré a v perfektní kondici. Nože zVostra přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Jakýkoliv nůž, nebo jiný produkt od nás se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.

Doplňkové parametry

Kategorie: KIRITSUKE
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz