Nůž Gyuto/Chef Hokiyama-Tosa-Ichi Saiun Tsuchime 210 mm

Kód: 150607
4 699 Kč
Skladem (>5 ks)

Japonský nůž Gyuto/Chef ze série Hokiyama Tosa-ichi Saiun Tsuchime s extra ostrým jádrem z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel), vloženým mezi 3 vrstvy damaškové oceli. Délka ostří 210 mm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Všestranný nůž Gyuto z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel) s tradičním designem

Výraz „Saiun“ (彩雲) pochází z japonštiny a doslova znamená „barevný oblak“ nebo „duhový oblak“.

Používá se pro pojmenování jevu, kdy se na obloze objeví mraky zbarvené duhově díky lomu světla (podobně jako iridescence). V japonské kultuře má tento pojem navíc i symbolický význam – představuje štěstí, dobrou předzvěst a krásu.

U nožů série Hokiyama Tosa-Ichi Saiun tento slovní obrat odkazuje nejen na estetiku (krásné zpracování čepelí s tsuchime povrchem a elegantní rukojeti), ale i na poezii a tradici, kterou výrobce chtěl do kolekce vložit – něco jako „nože s duhou v sobě“.

Překrásný všeobecně použitelný nůž Gyuto z oceli Shirogami 1 (White Paper Steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Robustní kuchařský (kuchyňský) nůž s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití jako je krájení, čištění masa, ovoce a zeleniny. Kuchařský nůž je též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Japonské umění a nové technologie činí tento nůž jedinečným a nenapodobitelným.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.

Parametry nože Gyuto:

Celková délka: 325 mm
Délka ostří: 210 mm
Délka rukojeti: 115 mm
Hmotnost: 210 g

#ShowMore#

Gyuto 210 mm má ultra ostré řezné jádro z japonskéoceli Shirogami 1 (White Paper Steel). Má velmi dobrou ostrost hran a vynikající retenci. Je schopna dosáhnout vysoké tvrdosti okolo 62 HRC, aniž by byla křehká. Vnější povrch je z SUS-405 clad steel.

Rukojeť série Hokiyama Saiun je vyrobena z ušlechtilého dubového dřeva, které je pevné, odolné a přitom příjemné na dotek. Tradiční osmihranný tvar (octagonal) zajišťuje jistý a pohodlný úchop při krájení, a to i při delší práci v kuchyni. Estetiku rukojeti podtrhuje elegantní Black Pakka kroužek (collar), jenž dodává kontrastní akcent mezi čepelí a dřevěnou částí. Spojení přírodního dubu a tmavého pakka dřeva vytváří luxusní vzhled, který odpovídá vysoké kvalitě celé série Saiun. Každá rukojeť je pečlivě opracována, aby nejen krásně vypadala, ale také přispívala k ideální rovnováze nože a pohodlnému ovládání při každém řezu. Tahle rukojeť kombinuje funkčnost, komfort a eleganci, a je důkazem, že u nožů Saiun se myslí na každý detail.

Doporučení a údržba


  • Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

 

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

 

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Vostrá záruka!

Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes! Udržujte své nože neustále ostré a v perfektní kondici. Nože zVostra přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Jakýkoliv nůž, nebo jiný produkt od nás se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nůž Šéfkuchaře (GYUTO)
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz