SHUN HIKARI Nakiri 165mm KAI

Kód: KW-SH05
5 384 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…
. KAI Shun HIKARI - nůž nemá originální krabičku ! Tato mistrovsky vytvořená série nožů, pojmenovaná „Hikari“ (z japonského  光   - „světlo“, „luminescence“) se vyznačuje nádhernou rukojetí z březového PakkaWood (Pakkawood je výjimečný materiál mimořádné kvality a dlouhotrvající krásy. Při výrobě je využito moderních procesů, pečlivě vybraná dýha z tvrdého dřeva je napuštěna teplem tvrzenou pryskyřicí). Odolává vlhkosti a bakteriím a má krásný lesklý povrch. Čepel má mimořádnou ostrost a vysokou výdrž s maximální retencí. Je tvořena z dvou-jádrové nerezové oceli (VG-10/VG-2) jsou na každé straně potaženy 71 mikro vrstvami vysoce uhlíkové nerezové oceli s vysokým obsahem chrómu, čímž se vytvoří na čepeli vzor „sršního hnízda“ .

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nakiri je nůž určený pro krájení zeleniny. Jeho rovné ostří dobře dosedá a umožní tak čisté řezy. Pokročilá technologie výroby od společnosti Takefu Special Steel Company umožnila kování dvou různých ocelí VG-10 a VG-2. Mikro tenké (30 až 40 mikrometrů) pláty oceli VG-10 a VG-10 jsou střídavě vrstvené a kované opakovaným skládáním, aby mohla vzniknout tato jedinečná damašková ocel. Jedná se o stejný proces výroby jako je výroba mečů.

Tato nová ocel je velmi ostrá, tvrdá a pevná, její testování prokázalo, že ocel „Coreless Clad“ je 1,4krát odolnější vůči sekání a lámání než samotná ocel VG-10 a při řezacím testu byla o 25% ostřejší než samotná ocel VG-10.

Je broušená oboustranně, je tedy vhodná pro praváky i leváky. Ostří je broušeno pod úhlem 16 stupňů, což zaručí jeho ostrost, trvanlivost a snadnou udržovatelnost.

Nůž získal ocení „Kitchen Knife of The Year 2016“.

Ručně vyráběno v Japonsku.

.

   Extrémně tvrdé jádro ze dvou ocelí VG-10 a VG-2
  71 vrstev oceli 
  Damascénský vzor „sršního hnízda“
  Autentickýúzký japonský tvar
  Klínový výbrus do tvaru "V"
  Ostří Katana Edge broušené pod úhlem 16 stupňů
  Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  Pohodlná, ergonomicky tvarovaná rukojeť 
  Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  Není vhodné do myčky

.

Použití

Při manipulaci s ostrými předměty buďte vždy opatrní.

Vyvarujte se krájení na tvrdých površích, jako je kámen, kov nebo sklo.

Na sekání kostí se nedoporučuje používat žádný nůž, ale sekáček na maso, protože čepel se může snadno poškodit

 .

Péče o nůž

Myjte ručně vlažnou vodou a jemným čisticím prostředkem; ihned opláchněte a osušte.

Vyhněte se čisticím prostředkům, které obsahují bělicí nebo citrusové výtažky.

Ostřete podle potřeby. Při pravidelném používání a honování jednou týdně by váš nůž neměl být třeba ostřit více než jednou nebo dvakrát ročně.

Nůž bruste doma pomocí vodního kamene, nebo brousku, který umožňuje broušení v úhlu 16 stupňů, nebo je doneste na broušení profesionálům na naší brusírně.

Doplňkové parametry

Kategorie: NAKIRI
? Typ Nože: Nakiri (na zeleninu)
Stav: new
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz